Zamknij

Tatar z gęsiej piersi sianem wędzony z sosem z podgrzybka

23:08, 23.11.2020

W tym odcinku pokazuję Wam jak w prosty sposób przygotować bardzo wykwintne danie. W listopadzie na polskim stole króluje gęsina, dlatego też to kolejna odsłona moich poczynań z tym wspaniałym produktem. Zachęcam Was do przygotowania tego wyjątkowego dania.
A oto składniki:

Tatar: (2 porcje)

1/2 fileta z gęsiej piersi
100 g ogórek konserwowy
100g szalotka
50 g kapary
2 przepiórcze jajka
Sól, pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
2 garści siana (do wędzenia)

Sos z podgrzybka

100g marynowanego podgrzybka brunatnego
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy Dijon

facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
Jeżeli przypadkowo znalazłeś się w tym video, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz