Tegoroczna edycja zgromadziła wielu wystawców z prawie wszystkich regionów Polski. Czternaście województw wystawiło swoje stoiska promujące żywność ekologiczną, tradycyjną i regionalną. Oprócz tego było wiele stoisk indywidualnych wystawców i stanowiska organizacji promujących wypoczynek na wsi i walory turystyczne swoich regionów.
W ramach wystaw odbywały się pokazy kulinarne, w których mogli też uczestniczyć zwiedzający, z czego skorzystała grupa dzieci. Dla dzieci były też inne atrakcje np.: ekran holograficzny, który był chwilami przez dzieci oblegany. Była też okazja do rozmów samorządowców z Sejmików Wojewódzkich, pracowników z Ośrodków Doradztwa Rolniczego i KOWR-ów. Niewątpliwą atrakcją była grająca na stoisku Województwa Małopolskiego Kapela Ciupaga, która tak „rozgrzała” zwiedzających, że kilka par zaczęło tańczyć między stoiskami.
Województwo Kujawsko-Pomorskie reprezentowała niezbyt liczna ale mocna grupa wystawców, z której kilku otrzymało nagrodę „Perła 2023” i „Klucz Do Polskiej Spiżarni”. O tym jednak w kolejnej relacji.
Tekst, zdjęcia Andrzej Ossowski
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz