Zamknij

XXII Edycja Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów w Poznaniu

18:36, 02.10.2023 . Aktualizacja: 20:14, 02.10.2023
Skomentuj fot. Andrzej Ossowski fot. Andrzej Ossowski

Tegoroczna edycja zgromadziła wielu wystawców z prawie wszystkich regionów Polski. Czternaście województw wystawiło swoje stoiska promujące żywność ekologiczną, tradycyjną i regionalną. Oprócz tego było wiele stoisk indywidualnych wystawców i stanowiska organizacji promujących wypoczynek na wsi i walory turystyczne swoich regionów.

W ramach wystaw odbywały się pokazy kulinarne, w których mogli też uczestniczyć zwiedzający, z czego skorzystała grupa dzieci. Dla dzieci były też inne atrakcje np.: ekran holograficzny, który był chwilami przez dzieci oblegany. Była też okazja do rozmów samorządowców z Sejmików Wojewódzkich, pracowników z Ośrodków Doradztwa Rolniczego i KOWR-ów.  Niewątpliwą atrakcją była grająca na stoisku Województwa Małopolskiego Kapela Ciupaga, która tak „rozgrzała” zwiedzających, że  kilka par zaczęło tańczyć między stoiskami.

Województwo  Kujawsko-Pomorskie reprezentowała niezbyt liczna ale mocna grupa wystawców, z której kilku otrzymało nagrodę „Perła 2023” i „Klucz Do Polskiej Spiżarni”. O tym jednak w kolejnej relacji.

Tekst, zdjęcia Andrzej Ossowski

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%