Listopad to czas świętowania niepodległości naszej pięknej Ojczyzny, a w kulinarnym świecie ten dzień celebrujemy poprzez serwowanie dań z gęsiny. W całym tym miesiącu w polskich domach, jak i restauracjach na stole króluje Gęś jako Arystokratka wśród jesiennego menu.
W tym trudnym dla nas czasie, gdy nie możemy wspólnie świętować zachęcam do przygotowania wytwornych dań z gęsiny. W tym filmie proponuję Państwu przygotowanie takiego jednego dania wspólnie ze mną. Proponuję Państwu Żołądki z gęsi w sosie własnym podane z ziemniaczanym puree, które zostało ubogacone przeze mnie zrumienionym czosnkiem na słoninie w towarzystwie świeżego tymianku. Danie to jest proste, a zarazem wykwintne. Myślę, że klarownie omówiłem w tym odcinku sposób przygotowania tego posiłku. Życzę powodzenia.
SKŁADNIKI:
Żołądki w sosie własnym:
Puree:
https://www.facebook.com/brukwickiszymon
https://www.instagram.com/szymonbrukwicki/
Szymon Brukwicki - Masterclass Chef
Ola21:42, 12.11.2020
0 1
Uwielbiam. 21:42, 12.11.2020