Zamknij

Nasza kuchnia: Tatar z gęsiej piersi sianem wędzony

15:24, 24.11.2020 E.S Aktualizacja: 16:09, 24.11.2020
Skomentuj Nasza kuchnia: Tatar z gęsiej piersi sianem wędzony Nasza kuchnia: Tatar z gęsiej piersi sianem wędzony

Od dawien dawna Gęś należy do bardziej wykwintnych dań w większości kuchni świata. Jej szlachetność i wynikający z niej smak są odzwierciedleniem rangi dnia święta, w którym się ją przyrządza. Przyrządzenie jej nie jest trudne, ale wymaga jednak zaangażowania w kulinarne poczynania i dobór kompozycji smakowo - zapachowych.

Różnorodność dań jakie możemy przyrządzić jest ogromna, a ci co umieją gotować z fantazją, mają nieograniczone pole do działania. Tak więc, zapraszam Was w tym odcinku do przyrządzenia "Tataru z gęsiej piersi sianem wędzonego z sosem z podgrzybka i jajkiem przepiórczym".

Zapraszam do wspólnego gotowania.

Szymon Brukwicki Masterclass Chef 

SKŁADNIKI

Tatar: (2 porcje)

  • 1/2 fileta z gęsiej piersi 100 g
  • ogórek konserwowy 100g
  • szalotka 50 g
  • kapary 2
  • przepiórcze jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • 2 garści siana (do wędzenia)

Sos z podgrzybka

  • 100g marynowanego podgrzybka brunatnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon

https://www.facebook.com/brukwickiszymon

https://www.instagram.com/szymonbrukwicki/

(E.S)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

JaJa

1 0

Gdzie tego Przystojniaka zaleźć ? 17:25, 24.11.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%